- M?d?lina Stan ?i Lidia Butnariu în dialog sonor, de la baroc la jazz, la ICR Londra (Tue. 29 Apr, 2025 7:00 pm)
- Forum
- Locul de întâlnire al românilor din Marea Britanie
- Biroul de informatii
- Dupa 5 ani lucrati in UK te poti pensiona?
Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !
Dupa 5 ani lucrati in UK te poti pensiona?
13 Feb 2009 10:35 #103845
by sherkhan
Dupa 5 ani lucrati in UK te poti pensiona? was created by sherkhan
Buna ziua tuturor!Este adevarat ca poti cere o pensionare dupa 5 ani de munca in UK? Daca DA care sunt criteriile si mai ales legislatia?Stie cineva ? Multumesc
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- printulintunericului
-
- Platinum Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
13 Feb 2009 22:21 #103872
by printulintunericului
Replied by printulintunericului on topic Re:Dupa 5 ani lucrati in UK te poti pensiona?
Raspunsul este Da, daca ai 65 de ani,legislatia nu o cunosc,dar,daca ai platit NIN,ai drept la pensie,dar,pt 5 ani lucrati,va fi ceva mic tare.
- _deleted_Andu
-
- Platinum Member
-
Less
More
13 Feb 2009 22:24 - 13 Feb 2009 22:30 #103873
by _deleted_Andu
Replied by _deleted_Andu on topic Re:Dupa 5 ani lucrati in UK te poti pensiona?
poate gresesc eu, nu-s sigura, dar pt pensia minima in uk mi se pare ca trebuie sa cotizezi 10 ani, nu 5...si la generatia noatra cred ca se impinge pensia spre 66-67 de ani
Last edit: 13 Feb 2009 22:30 by _deleted_Andu.
- printulintunericului
-
- Platinum Member
-
Less
More
13 Feb 2009 22:29 #103874
by printulintunericului
Replied by printulintunericului on topic Re:Dupa 5 ani lucrati in UK te poti pensiona?
andule,
la generatia noastra da,dar el intreba acum,cred cel putin.
Despre lungimea platii nu stiu sigur,lucrez cu doua bulgaroaice ce sunt aici de 6 ani si ceva,au primit deja de anul trecut info ca se pot pensiona (avand si varsta),stiu deoarece au venit la mine sa le explic ce si cum cu actele alea oficiale.
la generatia noastra da,dar el intreba acum,cred cel putin.
Despre lungimea platii nu stiu sigur,lucrez cu doua bulgaroaice ce sunt aici de 6 ani si ceva,au primit deja de anul trecut info ca se pot pensiona (avand si varsta),stiu deoarece au venit la mine sa le explic ce si cum cu actele alea oficiale.
14 Feb 2009 12:23 #103885
by ada01
Replied by ada01 on topic Re:Dupa 5 ani lucrati in UK te poti pensiona?
sherkhan wrote:
Ai aici un link pentru calcularea pensiei, cat a mai ramas de asteptat ;este site-ul oficial al Departamentului de Munca si Pensii,au si numere de telefoane utile.
Multa sanatate si weekend placut !
http://www.thepensionservice.gov.uk/pensioncredit/calculator/home.asp
Buna ziua tuturor!Este adevarat ca poti cere o pensionare dupa 5 ani de munca in UK? Daca DA care sunt criteriile si mai ales legislatia?Stie cineva ? Multumesc
Ai aici un link pentru calcularea pensiei, cat a mai ramas de asteptat ;este site-ul oficial al Departamentului de Munca si Pensii,au si numere de telefoane utile.
Multa sanatate si weekend placut !
http://www.thepensionservice.gov.uk/pensioncredit/calculator/home.asp
17 Feb 2009 16:53 #104162
by Constanta
Replied by Constanta on topic Re:Dupa 5 ani lucrati in UK te poti pensiona?
sherkhan wrote:
25/08/2008 | Articol vizualizat de 28 oride Ioana Sora Romanii aflati in strainatate isi vor primi pensiile prin Citibank. Casa Nationala de Pensii (CNPAS) si Citibank Romania au incheiat un parteneriat prin care pensiile cuvenite beneficiarilor sistemului public vor fi transferate in strainatate, intr-un cont bancar deschis de acestia la o banca de pe teritoriul statului de domiciliu sau de sedere obisnuita.
BUNA, MARE LUCRU NU STIU DAR O INFORMATIE BUNA ZIC EU ESTE SI CALCULAREA ANILOR DE ACASA CU CEI DE AICI PRIN ACORDUL AMBELOR PAcord intre CNPAS si Citibank pentru romanii din strainatateBuna ziua tuturor!Este adevarat ca poti cere o pensionare dupa 5 ani de munca in UK? Daca DA care sunt criteriile si mai ales legislatia?Stie cineva ? Multumesc
25/08/2008 | Articol vizualizat de 28 oride Ioana Sora Romanii aflati in strainatate isi vor primi pensiile prin Citibank. Casa Nationala de Pensii (CNPAS) si Citibank Romania au incheiat un parteneriat prin care pensiile cuvenite beneficiarilor sistemului public vor fi transferate in strainatate, intr-un cont bancar deschis de acestia la o banca de pe teritoriul statului de domiciliu sau de sedere obisnuita.