fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

Dupa 5 ani lucrati in UK te poti pensiona?

13 Feb 2009 10:35 #103845 by sherkhan
Buna ziua tuturor!Este adevarat ca poti cere o pensionare dupa 5 ani de munca in UK? Daca DA care sunt criteriile si mai ales legislatia?Stie cineva ? Multumesc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Feb 2009 22:21 #103872 by printulintunericului
Raspunsul este Da, daca ai 65 de ani,legislatia nu o cunosc,dar,daca ai platit NIN,ai drept la pensie,dar,pt 5 ani lucrati,va fi ceva mic tare.

13 Feb 2009 22:24 - 13 Feb 2009 22:30 #103873 by _deleted_Andu
poate gresesc eu, nu-s sigura, dar pt pensia minima in uk mi se pare ca trebuie sa cotizezi 10 ani, nu 5...si la generatia noatra cred ca se impinge pensia spre 66-67 de ani

13 Feb 2009 22:29 #103874 by printulintunericului
andule,
la generatia noastra da,dar el intreba acum,cred cel putin.
Despre lungimea platii nu stiu sigur,lucrez cu doua bulgaroaice ce sunt aici de 6 ani si ceva,au primit deja de anul trecut info ca se pot pensiona (avand si varsta),stiu deoarece au venit la mine sa le explic ce si cum cu actele alea oficiale.

14 Feb 2009 12:23 #103885 by ada01
sherkhan wrote:

Buna ziua tuturor!Este adevarat ca poti cere o pensionare dupa 5 ani de munca in UK? Daca DA care sunt criteriile si mai ales legislatia?Stie cineva ? Multumesc

Ai aici un link pentru calcularea pensiei, cat a mai ramas de asteptat ;este site-ul oficial al Departamentului de Munca si Pensii,au si numere de telefoane utile.
Multa sanatate si weekend placut !

http://www.thepensionservice.gov.uk/pensioncredit/calculator/home.asp

17 Feb 2009 16:53 #104162 by Constanta
sherkhan wrote:

BUNA, MARE LUCRU NU STIU DAR O INFORMATIE BUNA ZIC EU ESTE SI CALCULAREA ANILOR DE ACASA CU CEI DE AICI PRIN ACORDUL AMBELOR PAcord intre CNPAS si Citibank pentru romanii din strainatate
25/08/2008 | Articol vizualizat de 28 oride Ioana Sora Romanii aflati in strainatate isi vor primi pensiile prin Citibank. Casa Nationala de Pensii (CNPAS) si Citibank Romania au incheiat un parteneriat prin care pensiile cuvenite beneficiarilor sistemului public vor fi transferate in strainatate, intr-un cont bancar deschis de acestia la o banca de pe teritoriul statului de domiciliu sau de sedere obisnuita.