- M?d?lina Stan ?i Lidia Butnariu în dialog sonor, de la baroc la jazz, la ICR Londra (Tue. 29 Apr, 2025 7:00 pm)
- Forum
- Locul de întâlnire al românilor din Marea Britanie
- Biroul de informatii
- big problem, munca la negru...
Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !
big problem, munca la negru...
05 Oct 2010 21:15 #132890
by miaumiau
big problem, munca la negru... was created by miaumiau
o sa va spun in ce mare problema am intrat - deep shit nu stiu daca se accepta pe forum....
Pe scurt am lucrat ca aupair cam jumatate de an si apoi am gasit un job la un hotel - ma plateau cash - toate bune si frumoase - nu m-a interesat situatia actelor - nin, etc
Am vrut sa plec de la hotelul respectiv si am trecut in cv experienta de aici ( o sa intelegeti mai tarziu de ce are relevanta toata povestea asta)...am gasit un job la un alt hotel - unde patronul vroia sa faca totul legal - m-a angajat cu conditia sa obtin nin, sa deschid un cont bancar - facea plati numai in cont.
Am primit toate actele de la el - invoice-uri, dovada de adresa, contract ca sa aplic si sa declar ca sunt self employed -am aplicat pt nin si m-au refuzat de 2! ori...
Intre timp am deschis un cont la Lloyds -am primit banii pt prima luna de munca dar apoi surpriza - m-au sunat de la banca sa-mi spuna ca imi inchid contul daca nu aduc dovada ca sunt inregistrata la home office ca self employed
Degeaba am incercat sa le explic ca eu abia imi fac actele, ca am aplicat, etc - mi-au inchis contul.
Seful meu face plata numai in cont - asa ca banii mei pe aproape o luna de zile - aprox 1200 de lire n-au fost livrati.
Cand m-au refuzat a 2 a oara pt nin - am avut o discutie in contradictoriu cu seful meu si a decis sa ma concedieze pt ca n-am acte si sunt o probl pt el.
Problema e ca, n-a vrut sub nici o forma sa ma plateasca cash sau in contul altei persoane - pretextand ca angajandu-ma pe mine e si el intr-o mare incurcatura, etc si va suna la home office pt a cere consiliere.
Voi mai reusi vreodata sa primesc banii astia?
Ce sanctiuni risc de la home office pt munca la negru?
Ce pot face, cui sa ma adresez sa-mi recuperez banii - ambasadei Romaniei, politiei?
Pe scurt am lucrat ca aupair cam jumatate de an si apoi am gasit un job la un hotel - ma plateau cash - toate bune si frumoase - nu m-a interesat situatia actelor - nin, etc
Am vrut sa plec de la hotelul respectiv si am trecut in cv experienta de aici ( o sa intelegeti mai tarziu de ce are relevanta toata povestea asta)...am gasit un job la un alt hotel - unde patronul vroia sa faca totul legal - m-a angajat cu conditia sa obtin nin, sa deschid un cont bancar - facea plati numai in cont.
Am primit toate actele de la el - invoice-uri, dovada de adresa, contract ca sa aplic si sa declar ca sunt self employed -am aplicat pt nin si m-au refuzat de 2! ori...
Intre timp am deschis un cont la Lloyds -am primit banii pt prima luna de munca dar apoi surpriza - m-au sunat de la banca sa-mi spuna ca imi inchid contul daca nu aduc dovada ca sunt inregistrata la home office ca self employed
Degeaba am incercat sa le explic ca eu abia imi fac actele, ca am aplicat, etc - mi-au inchis contul.
Seful meu face plata numai in cont - asa ca banii mei pe aproape o luna de zile - aprox 1200 de lire n-au fost livrati.
Cand m-au refuzat a 2 a oara pt nin - am avut o discutie in contradictoriu cu seful meu si a decis sa ma concedieze pt ca n-am acte si sunt o probl pt el.
Problema e ca, n-a vrut sub nici o forma sa ma plateasca cash sau in contul altei persoane - pretextand ca angajandu-ma pe mine e si el intr-o mare incurcatura, etc si va suna la home office pt a cere consiliere.
Voi mai reusi vreodata sa primesc banii astia?
Ce sanctiuni risc de la home office pt munca la negru?
Ce pot face, cui sa ma adresez sa-mi recuperez banii - ambasadei Romaniei, politiei?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- a Guest
-
- Visitor
-
05 Oct 2010 23:20 - 05 Oct 2010 23:22 #132909
by a Guest
Replied by a Guest on topic Re:big problem, munca la negru...
hmmm interesant..oricum un sfat pot da referitor la banci orice banca folositi fratilor dar lloyds! pai nu se stie de noii veniti ca sa zic asa dar banca asta a avut pana in 2005 cele mai mari pagube sau pierderi de bani din cauza romanilor sunt sigur ca nu au uitat. ok sa revin deschide alt cont cel mai usor de deschis e Barclays ,ACUM cazuri de inchidere de cont se mai intampla dar CUM TU ai dovezi de bani curati...mergi la banca si cere sa vorbesti cu manageru apoi fa in scris un official complain ca se ocupa alt departament de astea, e imposibil sa-ti blocheze banii fara motiv prin lege dc nu ai sume mari intrate ilegal... .sanctiuni..ei spun sa nu lucrezi mai mult de 3 luni fara sa declari,tipu asta se pare ca profita de situatia ta ,nu inteleg deci stia toata situatia ta apoi te-a angajat apoi ti-a zis gata ????da-mi un mail si iti explic mai multe nu vreau sa pun pe forum ,si da-mi 24h sa vad cum te pot ajuta,dar explica-mi ce sti despre sefu asta cu nume dc poti ce firma are...apoi vad cum te pot ajuta...
Last edit: 05 Oct 2010 23:22 by a Guest.
- a Guest
-
- Visitor
-
05 Oct 2010 23:24 #132910
by a Guest
Replied by a Guest on topic Re:big problem, munca la negru...
apropo el poate lua o amenda de 10k pe persoana angajata ilegal..da un mail si vorbim...
06 Oct 2010 09:06 #132933
by miaumiau
Replied by miaumiau on topic Re:big problem, munca la negru...
nu stiu cum vrei sa ma ajuti tu exact....alte detslii ca numele sefului, etc, sunt irelevante
Eu caut doar niste informatii
Oricum se pare ca nu ai inteles, pt moment nu am cont, a fost inchis si seful nu vrea sa-mi dea banii pe motiv ca el plateste doar in cont si vrea sa vorbeasca cu home office sa vada cum ma poate plati daca, spun el, m-a angajat ilegal.
Ideea e ca nu stiu ce sanctiuni risc si cum imi pot recupera banii....
Oricum, cred ca risca sanctiuni mai mari daca nu mai vrea sa ma plateasca....
Eu caut doar niste informatii
Oricum se pare ca nu ai inteles, pt moment nu am cont, a fost inchis si seful nu vrea sa-mi dea banii pe motiv ca el plateste doar in cont si vrea sa vorbeasca cu home office sa vada cum ma poate plati daca, spun el, m-a angajat ilegal.
Ideea e ca nu stiu ce sanctiuni risc si cum imi pot recupera banii....
Oricum, cred ca risca sanctiuni mai mari daca nu mai vrea sa ma plateasca....
- MissIndependent
-
- Premium Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
06 Oct 2010 10:07 #132936
by MissIndependent
Replied by MissIndependent on topic Re:big problem, munca la negru...
amandoi (tu si angajatorul) riscati amenzi in cazul in care va descopera, el pana la 10k, tu cred ca in jur de 1000 (nu stiu dc s-o mai schimbat) eu sincer nu ti-as recomanda sa faci ceva in privinta asta, nu cred ca exista o modalitate de a iesi bine din asta, probabil un pic mai multa chibzuinta data viitoare
08 Oct 2010 07:05 #133038
by MamaMia
Replied by MamaMia on topic Re:big problem, munca la negru...
Se pare ca seful tau e o persoana decenta care te-a angajat pe incredere cu conditia sa iti faci acte legal si se pare ca s-a inselat si acum are mai mult de pierdut decit tine. Daca e dispus sa te plateasca pe cit ai lucrat si singura lui problema e lipsa de cont, de ce nu incerci sa-ti deschizi un cont la alta banca? Putin probabil ca nu e dispus sa te plateasca deloc, tinind cont de faptul ca ti-a dat invoice-uri si contract, dar daca nu vrea, pentru suma asta poti sa te duci la small claims court. Evident, amenda de la Home Office pentru munca ilegala e cam tot atit cit ti se datoreaza pentru munca prestata, asa ca nu cistigi nimic.