fbpx

Networking si Viata sociala a studentior din UK

28 May 2011 14:21 #141557 by LeonCharity
--== Esti nou venit in Uk sau ai absolvit deja si vrei sa cunosti si altii ca tine?! Posteaza si da de veste! ==--

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 May 2011 15:07 #141562 by LeonCharity
-> Motivul pentru care am deschis acest subiect este acela de cunoaste si alti romani care au aceeasi perspectiva si care vor, mai mult sau mai putin sa impartaseasca din experienta lor.

ok, Incep eu primul. Sunt student in anul 3 la London Metropolitan University si studiez Business and Management. Am venit in londra pentru a urma studiile supreioare pentru ca sistemul educational de acasa m-a ingrozit pe perioada liceului si mi-am spus ca trebuie sa fie ceva mai bun undeva intr-un alt colt de lume. Asa am ajuns in Londra cu basic-ul de engleza si fara nici cea mai mica idee la ce ma poate astepta. In primul an am locuit impreuna cu niste prieteni romani, insa s-a dovetit a fi o alegere proasta si am decis sa ma mut singur intr-un studio flat. Asa ca din anul doi m-am mutat in camera de la capatul coridorului cum spunea Tudor Chirila. Viata in Londra m-a calit extrem de mult, mai ales ca am luat-o pe cont propriu. Dupa ce am obtinut dreptul de munca am avut cam toate joburile posibile unui student pentru am-mi putea plati cheltuielile. Am simtit pe pielea mea ce inseamna sa fii \"roman in UK\" si sa fii privit prin ochii localnicilor si dincolo de toate sa fii discriminat. Cat de aiurea poate fi sa simti consecintele altora care au venit aici inaintea ta fara nici un gram de respec, omenie, orientare, nu mai vorbesc de valori morale. Nu voi vorbi despre lucrurile negative caci nu despre asta e blogul asa ca, continui. Viata la Facultate...Din primul an am incercat sa ma integrez cat de mult posibil in tot ce inseamna cultura, obiceiuri, limba/accent, pentru a ma putea simti \"normal\" pentru ca sincer sa fiu, inveti limba Engleza in scoala acasa, dar pana nu ajungi sa o vorbesti in tara de apartenenta poti spune ca nu o vorbesti. Mi-amintesc primele saptamani cand am inceput sa imi fac prieteni si sa socializez cu colegii, eram atat de stangaci si de nu stiu...aveam mereu acea teama pe care banuiesc multi o au si anume de a nu face greseli gramaticale si preferam sa ma abtin in a dezbate subiecte prea dificile. Asta banuiesc ca e si din cauza temperamentului si a personalitatii, ma rog, am realizat apoi ca primul pas in a invata, ca in orice altceva de altfel, e sa accept ca nu le stii pe toate si ca poti gresi si de aici lucrurile au decurs de la sine. Am intrat in corul facultatii ( un environment extraordinar) unde am cunoscut oameni foarte ok si dezghetati si care vom ramane BFF. (partea tare e ca daca decid sa plec in concediu in vreun colt al lumii am un prieten localnic :) - bine :P aproape orice colt: din Japan -> Canada ) Apoi au urmat clasele de Salsa, si alte moduri de a cunoaste cat mai multi oameni si de a crea legaturi. Cred ca ma opresc aici astazi. Mai sunt foarte multe de povestit si de impartasit insa ramane pe data viitoare.

19 Jun 2011 22:18 #142008 by Ice_Man
Cum vad ca nu ti-a dat nimeni reply am sa scriu eu cate ceva.
Am venit in Londra acum un an cu gandul de a ma pregati pentru Motorcycle Engineering.
Am lucrat pe unde am putut pt a ma intretine, mi-am facut cativa prieteni, mi-am luat tepe de la romani, mi-a fost furata motocicleta, a fost recuperata si multe altele...
Mai am un pic, in septembrie ma voi muta in Derby si am sa incep facultatea, logic Motorcycle Engineering.
Am decis sa fac studiile superioare aici,, dupa ce am facut 2 ani la Politehnica in Romania.

Cam atat pt moment.
Bafta in continuare.

11 Sep 2011 06:53 - 11 Sep 2011 07:08 #143435 by Ralukkaa
Da.. sa va povestesc si eu de mica mea aventura cu UK, despre scoala nu am multe sa va spun...Am ales UK pentru ca stiu engleza si mi-ar placea sa o vb si sa o scriu cat mai bine. Am ajuns aici acum 10 zile mai exact pe 31 august. De pe poarta aeroportului am avut surprize:laugh: de genul ca nu m-au lasat sa mai platesc 1 kg care il aveam in plus la bagajul de cala iar bagajul de mana m-au obligat sa il bag la cala pe motiv ca nu este bagaj de mana cu toate ca avea dimensiunile standard alea unui bagaj de mana...am platit 60 lire pentru asta:silly: dar a fost prima si ultima oara pentru care o sa platesc..si surpriza ma urc in avion... si... ce sa va zic erau bagaje de mana mai mari ca ale mele !!!:angry: deja eram plina de nervi :P .
Am ajuns si in faimoasa Londra intr-un final cu \"Wizz air\" si de pe aeropot m-a palit frigul. Miercuri oboseala,leguma toata ziua. Joi am luat circa 50 anunturi de chirie de pe gumtree, vitrinele magazinelor si de pe acest forum. NU va spun ca nu mi-a raspuns nimeni la telefon, unele intra direct voicemail, unele erau inchise cu toate ca anunturile erau postate pe 30-31 august si am sunat intre orele 6-8 pm cand lumea cam a terminat munca. In fine... m-am apucat de plans crezand ca nu o sa imi pot gasi chirie caci prietena mea mi-a zis inainte sa vin ca mai mult de 2-3 zile nu ma poate tine...si surpriza... imi raspunde unul la telefon..

SHAHID isi spunea numele englez JOE. numarul de telefon este 07768 289 598 / 07436 068 833 are o masina argintie o toyota berlina model mai vechi cu numarul de inmatriculare Y914FNU iar adresa unde are camere de inchiriat este 5 Manor Park Crescent, Edgware HA8 7NL. o sa vedeti mai tarziu de ce va dau datele.. SA VA FERITI DE EL!!! imi raspunde si imi zice ca pot vedea camera in seara aceea. Zis si facut, nu prea am fost incantata la 80lire/sapt, adik circa 350 lire pe luna....dar stiind ca nu mai pot sta la amica mea si ca dansul a fost singurul care a raspuns am zis sa iau camera sa scap de o grija sa imi vad de scoala de cont in banca de acte si de altele. M-a intrebat ca de unde stie el ca eu nu o sa mai caut alte camere si ca el isi ia teapa, si atunci eu am zis k nu mai caut. El a zis ca nu \"trust me\" si ca sa ii dau un avans de 20 lire. I-am zis ca peretii sunt foarte murdari si mi-a zis \" no fuss we\'ll paint them\" si eu zic OK cand o sa ma pot muta??? el zice ca cel tarziu Duminica camera va fi gata....in fine am plecat de la prietena mea vineri m-am dus la alti prieteni restul de 2 zile. Sambata m-am dus sa vad ce facusera in camera, nu se observa nimik dar din gura domnul SHAHID JOE dadea ffff bine \"we\'ll do this, we\'ll do that, no fuss don\'t worry\", i-am zis ca sunt alergica la praf si ca trebuie sa fie cel putin curat un pic ca sa pot dormi in camera....insa era deja Sambata si camera era un santier in lucru :( ii picase din glet pe un perete si era CARAMIDA din care curgea numai moloz, praf...etc...mocheta era super jegoasa....salteaua la fel...

Ok in momentul ala i-am zis k nu se poate asa ceva, ca este prea dezastru el a zis k mai are nevoie de timp, k sa ma mut Luni. Zic bine dar nu mai tarziu ca nu mai pot sta la prietenii mei, el zice ok \"don\'t worry\".

Duminica iar ma duc sa vad camera... nimik in plus...NIMIK... si zice k cel mai sigur ma mut marti, asa ca am vb cu prietenii mei si i-am rugat frumos sa ma mai tina o noapte la ei, zis si facut.

Luni ma duc iar sa vad ce a facut, si i-am zis ca eu din RO nu vin din cocina si ca sa se grabeasca. El ok.... deci va spun oameni buni ca eu nu sunt credula de obicei dar omul asta are un stil aparte de imbarilgat incat parca eram vrajita...si am tot sperat ca toti oamenii sunt ca mine ca atunci cand spun ceva asta fac, am tot sperat ca o sa fie bine:unsure:

Marti ma suna de dimineata si imi zice k are nevoie de restul de bani ca trebuie sa il plateasca pe ala cu mocheta, 1 sapt chirie, 1 sapt avans si 1 sapt depozit. Eu zic ca daca ii dau banii eu ma mut, k altfel nu ii mai dau nici un ban si el zice ok nu\'i bai , te muti marti si miercuri o sa ai mocheta pe jos. Faza este ca astia pe aici erau in pantaloni scurti si eu eram cu suba pe mine... caramida caramida, pe langa geam batea alizeul iar si fara mocheta...un frig de\'ti inghetau toate in tine:S

Am ajuns marti seara pe la ora 9 sa zic asa, m-a dus alt amic cu masina lui, cu catel cu purcel cu toate cele 3 trolere. I-am dat si restul de bani, mi-a dat un rahat de chitanta de mana, pe care nu scria numele lui complet, nici data, nici numele meu numai suma si o semnase el. In fine fiind noua si nestiind cum merg treburile am zis k asa trebuie sa fie, auzisem ca se dau chitante de mana...

Stiind ca miercuri o sa am mocheta, m-am imbracat si am luat-o la pas prin Edgware sa cunosc zona , sa ma uit la magazine la preturi etc... am mers la picior de eram rupta gandindu-ma ca atunci cand ajung in camera o sa ma astepte si pe mine un pat si o camera calda si primitoare cu mocheta....

Ajung acasa.... mocheta, nimik era ora 7 pm. Il sun pe domnul...pauza,nu raspunedea pe nici unul din numere. Ii trimit mesaj \"Shahid please txt or call me i need to talk to you the\'re no carpet in the room\" -pauza din nou....o sun pe femeia aia dn casa si mi-a zis ca vezi doamne ala cu mocheta vine pe seara. I-am zis ok dar in gandul meu...\"cat mai pe seara frate ca deja era 7:30 seara\" :blink: eu vroiam sa dorm ca eram obosita nu sa astept \"mesteri\". In fine iar nervi.

Am zis asa de curiozitate sa vad si alte camere din casa, asa ca am mai vazut inca 3 , in 2 din ele era dezastru dar stateau baieti, insa aveau \"pereti stabili si nu curgea praf si nisip din ei\" iar in celalalt care era un flat studio cu baie si o chiuveta pe post de bucatarie...LUXXXX:blink: 550 lire /luna:woohoo: ditamai camaroiul, unde aveam loc si eu cu tot familionul meu.. iar eu dadeam pt un amarat de single fara mocheta, cu geamuri vai de capul lor, fara un perete 350:lol: I-am chemat si pe restul sa vada camera, si mi-au zis ca am drepturi Europene si ca daca ii fac plangere, o sa fie ok. Mi-au spus ce trebuie sa fac...zis si facut. Am fost la Colindale la politie pentru ca in Edgware era inchis fiind ora destul de tarzie si mi-au dat niste numere de telefon sa sun a doua zi.

Nu va zic cine si-a adus aminte ca exist cand eram in drum spre casa :laugh: domnul Shahid... si mi-a zis k \"am auzit ca vrei sa imi faci plangere...\" zic DA pentru ca mi-ati luat banii si va bateti joc de mine pe banii mei si ma duceti cu zaharelul !!! si el \" you know what? i give you money back just GET THE FUCK OUT OF MY HOUSE\" zic..\"ok i\'ll be there in 20 min, come and i leave after i get my money back\" el zice ca vine la 11 pm k are treaba. Am ajuns mi-am facut o baie si am inceput sa impachetez..nu va zic ca a venit la ora 9.30 pm...si practic a venit cu alt prost care vroia sa inchirieze grajdul ala si m-a dat afara cu 3 trolere dupa mine... Am stat pana la 12:20 noaptea in frig si ploaie pana a iesit amicul cu masina de la munca si m-a dus la un hotel. In prima seara am fost undeva foarte departe, in afara Londrei la un alt amic si nu am platit dar nu am putut sa stau mai mult de 1 noapte si nici nu puteam sa caut chirie de acolo. Asa ca de vineri 9 sept pana pe 11 mi-am luat o camera la un hotel in Harrow, pe Watford Road, langa Nortwick Park hospital, in incinta campusului de la Westminster Univeristy, post code HA1 3YU, 30 lire/ noapte, este si mai ieftina camera daca o iei prin early booking sau pe un timp mai lung iar conditiile sunt OK la banii astia sincer, din experienta proprie....

In aceste 2 zile am sunat si vazut vreo 6 camere si am ajuns la concluzia ca ROMANII sunt cei mai mari tepari. Adica sa va spun ca inchiriaza o casa cu sa zicem 2 dormitoare si cu living pe care dau 1200 lire, ei fiind 2 cupluri iau dormitoarele apoi cauta ei sa dea si livingul pentru care cer peste 400 lire...NESIMTIRE si japca pe fata!!!

Cautati anunturi numai de la proprietari cava va pot daa contract de inchiriere (tenant agreement) si atunci cand vedeti camera daca nu va place nu o luati !!! aici cam ceea ce vezi aia primesti, nu sta nimeni sa iti varuiasca sa iti mai faca ceva, depinde si de om. Britanicul de la care am luat eu camera cel putin a zis k imi aduce vopsea si pensule luni ca i-am zis eu ca vreau sa imi varuiesc, azi e duminik...om trai si om vedea....cam asta a fost.... PS : am si poze cu camera , pardon grajdul in care am stat o noapte (mi-a mai si luat 20 lire pt noaptea aia am uitat sa va spun)

imi cer scuze pentru luxul de amanunte cu care va povestesc insa amintiriel imi sunt inca vii....:blush:

09 Mar 2012 21:20 #145602 by Ualux1
multumesc pentru lectura, m-am amuzat un pic :))

11 Mar 2012 11:25 #145625 by Londoner22