Salut
O sa incerc sa rezum cat mai mult posibil ceea ce vreau sa spun:
1. Care e cea mai eficienta metoda de a-ti gasi cazare in UK? Ziare, internet sau agentii imobiliare? Care ar fi comisionul unei agentii imobiliare? Care sunt cei mai de incredere? Se fac clauze in contractul de chirie ,daca pleci mai devreme de perioada in care ai inchiriat, sa platesti x suma?(pt cazul in care gasesti o locuinta mai buna). De ce ar trebui sa tinem cont cand ne inchiriem o casa/ o camera?
2.La ce sa fiu atent cand aleg cursul pt a aplica pt YC(sau scoala)? Cum stiu ca aceasta este recunoscuta? Plata se face lunar? Vacantele cand sunt structurate si cam cat dureaza aproximativ?Dupa aboslvirea cursului ma ajuta ei sa imi gasesc un job sau imi fac o recomandare catre un angajator?
Daca nu reusesc sa imi gasesc un job , cei de la Job center ma trimit la un nou curs de calificare?
3. Care este cea mai rapida metoda de a gasi un job ? Anunturi pe net, ziare? La ce ar trebui sa fim atenti la semnarea contractului (clauze)? Cum poti sa iti dai demisia , in cazul in care ai gasit un job mai bun? care sunt cele mai dese probleme intalnite la locul de munca?
4. La ce banca recomandati sa ne deschidem contul? De ce banci ati fost nemultumiti? Care sunt cele mai bine cotate banci si ofera cele mai bune servicii raport pret - calitate? Acte necesare? Care ar fi costul aproximativ al transferului a 1000 lire din cont de Ro in cont de UK?
5. Asigurarile de sanatate mai ieftine platesc in cazul unor probleme sau trag de timp? Care sunt actele necesare? De ce firme ati fost multumiti?
6.Echivalarea studiilor din Ro ajuta? Facultate , cursuri de calificare si perfectionare... Cam cat dureaza procesul de echivalare si traducere (cel de 84 lire)? Angajatorul/ Job Center vor tine cont de ele sau sunt bani aruncati degeaba?
Mentionez ca intrebarile sunt adunate de la mai multi colegi, prieteni pt a nu deschide mai multe thread uri. Sper sa putem primi un raspuns cat mai curand. Multumim
Multumesc anticipat si va doresc toate cele bune