fbpx

Costuri de trai

20 May 2012 19:13 #146945 by Lolita
Costuri de trai was created by Lolita
Inainte de toate vreau sa va multumesc pentru ca existati si ca desi sunteti foarte ocupati va faceti timp sa priviti catre cei care au nevoie de un sfat si sa il oferiti cu caldura!! Astfel ca, indraznesc sa vin si eu cu cateva intrebari pe care sunt sigura ca le voi inlatura datorita acestui minunat forum.
Pentru inceput, va spun ca am aplicat prin Study Abroad Advising Center pentru studii in UK. Am fost acceptata la University of Glamorgan, University of Worcester si la University College Birmingham; toate pe domeniul Bussines. Inca nu am reusit sa ma hotarasc la una dintre ele, insa inclin spre Worcester dar si spre Glamorgan.
Problema mea cea mare este cea a banilor. Nu dispun de banuti prea multi, parintii mei nepermitandu-si sa ma intretina, insa sunt optimista deoarece exista acel imprumut de stat pentru finantarea studiilor, iar eu sper sa imi gasesc un loc de munca part-time cat mai repede odata ajunsa in UK (septembrie 2012). Imi puteti spune, va rog, in cat timp voi primi yelow card-ul pentru a ma putea angaja ... si care ar fi coturile lunare, precum si ce alte probleme as intampina...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 May 2012 18:21 #147005 by bithaa
Replied by bithaa on topic Re:Costuri de trai
buna! scuze ca intervin aici nu cu un raspuns si cu o intrebare. Ai aplicat deja pentru acel imprumut de la stat? Si eu am fost acceptata la mai multe facultati si am inteles ca deadline-ul pentru imprumut e acum pe 31 mai.

25 May 2012 00:29 #147017 by Razz
Replied by Razz on topic Re:Costuri de trai
Nu am nici o idee cum e chiria in zona, dar sa iti dau exemplu meu.

Eu stau mai in nord ca zona unde vei studia tu :

300lire chiria lunara tot inclus
150-200lire mancare pe luna .. aici chiar depinde de fiecare ce mofturi are si de ce are nevoie.
un abonament lunar la autobuz e undeva la 50lire.
si apoi mai vin cheltuieli personale.. fumat,baut,distractie ce iti trece prin cap :)) te intinzi dupa cat vrei sa cheltuiesti.

25 May 2012 09:28 #147019 by Lolita
Replied by Lolita on topic Re:Costuri de trai
Multumesc pentru raspuns. ce ma interesa mai mult era despre yelow card, cam in cat timp vom putea intra in posesia lui ... pentru ca sunt stresata cu faptul ca nu stiu cat de repede voi reusi sa imi gasesc un job pentru a ma putea intretine acolo.

25 May 2012 09:30 #147020 by Lolita
Replied by Lolita on topic Re:Costuri de trai
Despre imprumut cei de la SAAC nu mi-au spus ca exista un termen limita, mi-au spus ca imi vor trimite pasii urmatori prin email dupa 1 iunie. Deci nu mi s-a spus ca exista un termen limita.

16 Jun 2012 16:00 #147295 by musulaura
Replied by musulaura on topic Re:Costuri de trai
si eu plec tot in septembrie 2012.am inteles ca daca aplici pentru yellow card in octombrie undeva in februarie il ai.asta stiu de la persoane care sunt deja acolo.am mai auzit sa nu iti faci asigurare medicala in Romania ca asta va intarzia primirea cardului.cu 500 de lire pe luna ar trebui sa iti fie bine sa poti plati chiria cu toate facturile incluse si sa iti ajunga de
mancare.eu plec in partea de nord Sunderland si am inteles ca sunt preturile mai mici.
DACA MAI ESTE CINEVA CARE PLEACA IN SUNDERLAND SA MA XONTACTEZE PE ADRESA DE MAIL [email protected]
Si am uitat sa iti zic.cand depui pentru yellow card trebuie sa iti deschizi un cont la banca unde depui 1000 de lire.completezi un formular pe site-ul universitatii si universitatea iti va da o hartie prin care demonstrezi ca esti student.cu hartia de la facultate si extrasu de cont te duci si depui pentru yellow card.dupa ce faci demersurile astea poti sa scoti cei 1000 de lire dupa cont.deci vreo 2 saptamani sa nu te bazezi pe aia 1000 de lire.pt mai multe informatii contacteaza-ma pe mail.