fbpx

law in UK

11 May 2008 00:53 #90528 by ac79
law in UK was created by ac79
Salut la toata lumea!
Ma intreb daca ar putea cineva sa ma ajute cu un sfat...

Sunt cetatean Roman dar nascut si crescut in Basarabia. ;)
Tot acolo am absolvit facultatea de drept mai multi ani in urma dar cu parere de rau nu am activat in acest domeniu (cred ca nu e cazul sa va povestesc despre salariile noastre :) ) . De vreo jumatate de an ma aflu in UK, lucrez in constructii dar nu e ceva ce mi-as dori sa fac pe tot parcursul vietii, initial intentionam sa stau aici un an maxim dar recent am devenit tot mai hotarit (obsedat?) sa devin jurist, barrister mai exact, aici in Marea Britanie. Un pic prea ambitios nu? Mai ales la 29 de ani...
probabil...

Din net am aflat ca as putea face urmatoarele studii:
un conversion course numit GDL (Graduate Diploma in Law) - 1 An
Bar Vocational Course - 1 An
Pupilage - 1 An

Problema e ca diploma mea nu are nici o valoare aici si innainte sa incep GDL am nevoie de un Certificate of Academic Standing (de la Bar Counsil presupun), dar nu scrie nicaeri cum poti obtine acest certificat, unde apelezi si care sunt cerintele.. :(

Disavantaje - 1: Virsta 2: O diploma nerecunoscuta de autoritatile din UK.
Avantaje - 1:Vorbesc fluent Engleza 2:Cred ca as putea face rost de vreo

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 May 2008 09:50 - 11 May 2008 09:54 #90529 by greenteddy
Replied by greenteddy on topic Re:law in UK
solutia este sa te apuci de facultate din nou, aici diploma de absolvire a facultatii este diferita de diploma de absolvire a fac de drept (i.e. bachelor si bachelor in law). diploma de absolvire a fac de drept din romania (ca tara a ue) iti echivaleaza bachelor aici. ceea ce nu este practic decat ca orice alta diploma de terminare a facultatii. mi se pare absurd sa te poti gandi ca poti oarecum echivala diploma din romania si sa continui atata timp cat avem sisteme de drept diferite (ceea ce ma gandeam ca stii si tu).

mai mult, ca sa termini toate cursurile, calificari, practici, etc si sa devii jurist aici iti trebuie in jur de 11 ani pt barrister si cam 9 pt solicitor (asta in varianta scurta de 2 cursuri/an in loc de 1 cum ar fi normal).

nu vreau sa te descurajez dar daca ai forta si timpul si mai ales banii multa bafta!

10 Nov 2011 02:09 #144011 by a Guest
Replied by a Guest on topic Re:law in UK