fbpx

× Romani in UK

patrunjel, leustean, marar, ...

04 Jun 2004 23:40 #48744 by Alina (S)
Apropos de condimente... Patrunjel, marar, busuioc, shi leustean ? Cum se traduc in engleza ?<br><br>Tenx ...:)<br><br><br>Alina<br><br>Author wrote:<br>&gt; Imi spune si mie cineva cum se traduce in engleza ienibahar si chimion ?<br>&gt; As vrea sa fac niste mici si nu stiu daca gasesc aceste condimente pe undeva.<br>&gt; Daca mi-ati spune cum se numesc aici imi va fi mult mai usor sa intreb decat sa le explic.<br>&gt; Va rog ..... va fi soare si frumos in week-end iar un picnic fara mititei nu merge.<br>&gt; Multumesc<br>&gt; Roxana pofticioasa

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Jun 2004 10:02 #48756 by Olga Khan
Author wrote:<br>&gt; Apropos de condimente... Patrunjel, marar, busuioc, shi leustean ? Cum se traduc in engleza ?<br>&gt; Tenx ...:)<br>&gt; Alina<br><br><br>Patrunjel = Parsley<br>Marar = Dill<br>Busuioc = Rosmaring sau Romarin sau Rosmarinus<br>Leustean =<br><br>tot uit acest nume (dar este intre mesaje) ca nu se gaseste in sudul Statelor Unite si nu este cunoscut decat de est europenii.<br>De Pasti sintem putin mai turbate pentru ciorba de miel si daca esuaza !!! uitam pina la anul, intre timp mancam altceva: pepene cu inghetata si apa rece si ceva de la Mexicani pentru diner.<br>Ce faci cu busuioc ? decorezi clop-ul sotului tau ?<br><br> Oh my !!! pisicile se bat !!! afara in patio. peste un timp. Ce de par am maturat, de recompensa maninc un Kit-Kat Big Kat e napolitana cu ciocolata.<br><br>Am cumparat sa am pe drum ca nu ne da mare lucru de mancare pe avion intern si in caz ca nu-mi place oferta, iau mancare mai nou cu mine pe avion si asa fac si alti romanii ca nu prea sint bune tocanitele de vita si menu vegetal e imposibil de mancat. Iei cu tine mancare ori rabzi de foame sau platesti cat nu face si se poate cumpara ceva mai delicat dar eu prefer sa am doi cartofi fierti cu mine decat ceva super preparat si-mi vine rau de la gustul ambalajului. Mere, portocale, grapefruit, morcovi, telina si 1 galon de apa si cateva felii de paine mai iau cu mine. Pofta buna la ceea ce gatesti maine cu aceste ierburi aromatice.<br><br>Olga

05 Jun 2004 12:05 #48758 by me (S)
Daca nu ma insel, busuiocul se numeste Basil....<br>insa chimenul si chimionul imi par cunfuze, mai ales ca dictionarele au teorii diferite...<br>Spor la gatit!<br>ME<br><br>[email protected] wrote:
Author wrote:
> Apropos de condimente... Patrunjel, marar, busuioc, shi leustean ? Cum se traduc in engleza ?
> Tenx ...:)
> Alina

Patrunjel = Parsley
Marar = Dill
Busuioc = Rosmaring sau Romarin sau Rosmarinus
Leustean =

tot uit acest nume (dar este intre mesaje) ca nu se gaseste in sudul Statelor Unite si nu este cunoscut decat de est europenii.
De Pasti sintem putin mai turbate pentru ciorba de miel si daca esuaza !!! uitam pina la anul, intre timp mancam altceva: pepene cu inghetata si apa rece si ceva de la Mexicani pentru diner.
Ce faci cu busuioc ? decorezi clop-ul sotului tau ?

Oh my !!! pisicile se bat !!! afara in patio. peste un timp. Ce de par am maturat, de recompensa maninc un Kit-Kat Big Kat e napolitana cu ciocolata.

Am cumparat sa am pe drum ca nu ne da mare lucru de mancare pe avion intern si in caz ca nu-mi place oferta, iau mancare mai nou cu mine pe avion si asa fac si alti romanii ca nu prea sint bune tocanitele de vita si menu vegetal e imposibil de mancat. Iei cu tine mancare ori rabzi de foame sau platesti cat nu face si se poate cumpara ceva mai delicat dar eu prefer sa am doi cartofi fierti cu mine decat ceva super preparat si-mi vine rau de la gustul ambalajului. Mere, portocale, grapefruit, morcovi, telina si 1 galon de apa si cateva felii de paine mai iau cu mine. Pofta buna la ceea ce gatesti maine cu aceste ierburi aromatice.

Olga

If you want to share pictures, use the calendar, or start a questionnaire
visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians

To leave the group, email: [email protected]

<br> Yahoo! Messenger - Communicate instantly...Ping your friends today! Download Messenger Now

05 Jun 2004 15:28 #48764 by luciana (S)
Author wrote:<br>&gt; Apropos de condimente... Patrunjel, marar, busuioc, shi leustean ? Cum se traduc in engleza ?<br>&gt; Tenx ...:)<br><br>mi se pare ingrijorator faptul ca cineva cu acces la internet, deci la cea mai vasta enciclopedie posibila, vine si pune intrebari despre cum se traduce \'...nu\'stu\'ce...\'.<br>s-a inventat google, fratilor, ca sa nu mai zic de dictionarele online si miile de referinte in toate domeniile posibile. desigur, e mai simplu sa intrebi decat sa cauti singur, si totusi...<br>next time try google first si www.dictionare.com sau altele asemenea. si nu va mai fi nevoie sa astepti juma de zi pana iti raspunde careva, vei afla singurica in doar 2 min.
luciana

07 Jun 2004 00:19 #48811 by Alina (S)
e mai simplu sa intrebi decat sa cauti singur<br><br> daca v-atzi suparat de intrebare... n-o sa mai intreb , o sa scormon pe www.Goguleeeee.com pana imi ies okii pe portul de dial -up). :
Dar multumesc pentru raspunsuri...:) shi anyway, a mai observat cineva ca parsley arata a patrunjel dar nu miroase a patrunjel, sau doar mi-am pierdut simtul mirosului ?
Thx again,
Alina

Author wrote:
> Author wrote:
> > Apropos de condimente... Patrunjel, marar, busuioc, shi leustean ? Cum se traduc in engleza ?
> > Tenx ...:)
> mi se pare ingrijorator faptul ca cineva cu acces la internet, deci la cea mai vasta enciclopedie posibila, vine si pune intrebari despre cum se traduce \'...nu\'stu\'ce...\'.
> s-a inventat google, fratilor, ca sa nu mai zic de dictionarele online si miile de referinte in toate domeniile posibile. desigur, e mai simplu sa intrebi decat sa cauti singur, si totusi...
> next time try google first si www.dictionare.com sau altele asemenea. si nu va mai fi nevoie sa astepti juma de zi pana iti raspunde careva, vei afla singurica in doar 2 min.
> luciana

07 Jun 2004 15:11 #48824 by Amigo
Pina una-alta, leustean se cheama lovage si ai sanse minime sa gasesti. Singura solutie viabila (aplicata de mine) este sa aduc seminte din Romania si sa le pun in giveci. Sper ca te ajuta informatia!<br><br>&gt; e mai simplu sa intrebi decat sa cauti singur<br>&gt; daca v-atzi suparat de intrebare... n-o sa mai intreb , o sa scormon pe www.Goguleeeee.com pana imi ies okii pe portul de dial -up). :
> Dar multumesc pentru raspunsuri...:) shi anyway, a mai observat cineva ca parsley arata a patrunjel dar nu miroase a patrunjel, sau doar mi-am pierdut simtul mirosului ?
> Thx again,
> Alina
> Author wrote:
> > Author wrote:
> > > Apropos de condimente... Patrunjel, marar, busuioc, shi leustean ? Cum se traduc in engleza ?
> > > Tenx ...:)